Møt Ådne!

Del denne siden

Steinhoggerfestivalen stenhuggerfestivalen steinhogger stenhugger

Rino Silden

ble født langt nærmere Vigelandsparken enn Iddefjorden, der granitten til skulpturene opprinnelig kom fra. Han bodde nemlig på Sagene og Lindberget i Oslo de første 11 årene av sitt liv. Deretter flyttet han til Sarpsborg og begynte på Sandbakken skole.

"Pause i teaterøvingen" Rino Silden med sin spesielle "gitarbanjo" jammer med Bjørn Bakke.
«Pause i teaterøvingen»
Rino Silden med sin spesielle «gitarbanjo» jammer med Bjørn Bakke.

Banjospeller

Rino har alltid vært glad i musikk, og som 16-åring ble han «besatt av banjo», som han selv uttrykker det. I utstillingsvinduet til Hornaas musikk i Oslo stod det en flott banjo og Rino manglet kr 300,- for å sikre seg den.

Heldigvis for han, og for oss, ordnet dette seg. En snill nabo ga Rino den summen for å rake løv. Sjelden har man sett slik glede og entusiasme hos en som raker løv! og snart kunne Rino begynne å spille.

Belfast og Tuka

Det ble øvd til fingrene blødde og strengene glødet, og det varte ikke lenge før han var med å danne sarpsborgbandet ved navn «Licking The Moose».

Gutta i «Onkel Tuka» fikk nyss om denne brilliante banjoisten, og fra 2008 har han vært engasjert der. Som det er med Haldens musikkmiljø; speller du i ett band, blir du brått med i fler. 2009 var det selvsagt «Belfast Muslims» (Nå «Belfast Express») som fikk et tilskudd i troppen.

I tillegg til dette klimprer Rino også på banjoen i Store Norske Seegersession med base i Askim. Så her er det nok av utfordringer!

Onkel Tuka. Rino Silden lengst til Høyre
Onkel Tuka. Rino Silden lengst til Høyre Foto Leon Mathisen

Til Halden

2010 var året Rino flyttet til Halden. Foruten Banjoen har Rino Interesse for sopp og nyttevekster. En real skogstur med bål og god mat står høyt på lista over ting som gir glede i livet.

Ådne:

For Ida Teaterlag er Rino Silden et nytt og gledelig bekjentskap. Han spiller stenhoggern «Ådne», som er en ansvarsfull familiemann. Familiens ve og vel står høyt. Han er en av dem som kjemper for kortere arbeidsdager og rettferdig lønn. I tillegg får vi nok høre noen toner fra et strengeinstrument eller to i løpet av forestillingen 😉

Når man skal spille stenhogger, må man kunne litt av teknikken. Her Øver Rino Silden seg på å lage "knott" på gamlemåten.
Når man skal spille stenhogger, må man kunne litt av teknikken. Her Øver Rino Silden seg på å lage «knott» på gamlemåten.

 

Én kommentar til «Møt Ådne!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.