Møt Ingemar!

Del denne siden

 

Lars Kenneth Westby
Lars Kenneth Westby

Lars Kenneth Westby

kommer opprinnelig fra Hvaler. Familien hans drev ikke som stenhoggere, men var derimot fiskere. Vi i Ida Teaterlag kjenner Kennet mer som en glad laks enn en dorsk torsk. Han spretter rundt og sprer glede med et filosofisk glimt i øyet.

Kenneth studert drama og pedagogikk ved Høgskolen i Volda. Han har vært skuespiller og instruktør en rekke steder rundt om i Norge, før han kom og slo seg ned i Halden.

Kor og teater og mye mer

For en 6-7 år siden ankom Kenneth Halden. Selv om han er relativt nyinnflyttet er det mange Haldensere som har hørt hans stemme. Foruten at elevene ved Os skole må stå ut med hans blide åsyn, har Kenneth nemlig sunget i Fredriksten Mandssangforening og Pico Canto.

Kenneth er en lun, hyggelig og spretten fyr. Derfor var det helt naturlig at hans første møte med Ida Teaterlag var som sjefen for de onde. Trollet Nievel var en av hovedrollene i oppsetningen Lilletrollet.

Deler av den herlige gjengen i Lilletrollet. Nievel (Lars Kenneth Westby) lengst til venstre
Deler av den herlige gjengen i Lilletrollet. Nievel (Lars Kenneth Westby) lengst til venstre

Ingemar

I årets oppsetning, «Parat», spiller Kenneth Ingemar, en Svensk stenhogger av det rastløse slaget. Stenhoggerlivet var tøft, og som mange andre satte Ingemar litt for stor pris på den sterke drikk.

Til tross for det tøffe livet, var det mange som misunte stenhoggerne. De var nemlig frie menn. Dersom arbeidsgiver var for urettferdig, eller rastløsheten tok overhånd, kunne man «tippa tunnan» og få seg jobb et annet sted.

Ystehede første-2171
Øving på Ystehede. Stenhoggerlivet var ikke bare hardt arbeid og elendighet. Sang og dans hørte også til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.