Møt Aslak!

Del denne siden
Steinhugger steinhogger stenhogger
Johnny Nilsen spiller Aslak i stenhoggerspillet

Johnny Nilsen

er egentlig fra Hadeland, men det landet sa han ha’det til når han dro til Volda for å studere ved lærarhøgskulen der. Ved en ren tilfeldighet havnet Johnny i Tistedal (eller var det skjebnen?). Uansett Så bor han nå der.

Johnny har 5 barn han er veldig glad i. Og på Låby Skole, der han er lærer, er alle unga begeistret for ham.

Robin Hood.

Johnny elsker å vise seg fram, gjøgle og glede andre. Enten det er i klasserommet eller på scenen. Ble forelsket i teater en gang tidlig i barndommen. Satt som guttunge «naglet» til fjernsynet hver gang Fjernsynsteatret ble kringkastet. Frode Rasmussens monolog/ fortellerteateret «Gjøglerne kommer» er den absolutte favoritt. Har ikke helt oversikt over hvor mange produksjoner han har vært med i, men tipper at antallet er et sted mellom 25-30. Har spilt all slags teater. Figurteater, historiske spill, komedier, tragedier, vandrespill, barneteater, improteater, fortellerteater og revyer.

Første møte med Ida Teaterlag var skuespillet Robin Hood på Berby i 2002. Der hadde Johnny hovedrollen. Sara Kristina Langbråten hadde rollen som Marion. Rundt ti år senere ble de altså gift, bor lykkelig sammen i Tistedal og har nettopp fått høner i hagen.

Aslak

Ystehede Kostymehelg-3644 Aslk

Aslak er en bitter svært religiøs mann. En krevende sjel som ikke går av veien for å sette enhver synder på sin plass. Dessverre klarer ikke Aslak å skille livsglede fra synd. Noe som kveler alle han bryr seg om, særlig datteren hans Alvhild (Karoline Stenberg Henriksen) og svigerinnen Tora (Monica Hjelle). Aslak bærer på en tung sorg. Sorgen overskygger alle minnene om glede han en gang har hatt.

Én kommentar til «Møt Aslak!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.